ANKARA / MAMAK - Şehit Piyade Er Murat Eroğlu Anaokulu

OKULUN TARİHÇESİ

1998/1999 Eğitim Öğretim Yılının II. Yarıyılında  Mahalle Öğrencilerinin hizmetine açılmıştır. Okulun açıldığında adı Mamak Merkez İlköğretim Okulu Olup Mahalle sakinlerinden Mahmut Oğlu Murat Eroğlu’nun 1999 Yılında Şırnak İli Gabar Dağında şehit düşmesi nedeni ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  uygun görmesi ve Valilik Makamı’nın onayı ile Şehit Piyade Er Murat Eroğlu İlköğretim okulu olarak değiştirilmiştir.

Okulumuz 3 derslik, 6 şube olup ikili eğitim yapmaktadır.

1Fen Teknoloji Laboratuarı,1Bilgisayar Atölyesi,1 Çok Amaçlı Salon ,1 Spor Salonu ,1 Kantin ,1 Sığınak,1Öğretmen Odası ,1Müdür 2 Müdür Yardımcıları Odası,1 Kütüphane,1 Anasınıfı,1 Teknoloji Tasarım Atölyesi,1 Rehberlik servisi,ve 1Yardımcı Hizmetli Odası Bulunmaktadır.

Okul Kütüphanesinde ki Kitap sayımız 3023 Tane olup ;Kütüphane alanının küçük olmasından dolayı öğrencilerimiz kitapları alarak evlerinde veya sınıflarında okumaktadırlar .Okulumuzun maddi durumunun kısıtlı olmasından dolayı yeni çıkan yayınlar alınamamakta ,daha çok bağış yolu ile okul Kütüphanesine Kitap sağlanmaktadır.

THE HISTORY OF OUR SCHOOL

Our school has been opened to the service of the district students in the second term of the 1998/1999 Academic Year. The name of the school was Mamak Merkez Primary School at the beginning. However, when Murat Eroğlu, the son of Mahmut Eroğlu, one of the district people, died as a martyr on Mountain Gabar  in Şırnak in 1999,  the school´s name has been changed to Şehit Piyade Er Murat Eroğlu İlköğretim Okulu with the approval of the governorship.

Our school has 3 classroom with a full time schooling. In our school, there are one Science and Technology Lab, one Computer Lab, one multi-purpose saloon, one sports saloon, one canteen, one refuge, one teachers´ room, one headmaster´s room, two assisstant headmaster´s rooms, one library,one nursery class, one Technology and Design Lab, one consellor service, and one assistant janitor´s room.

The number of the books in our library is 3023 . However, since the area of the library is too small, our students read the books at their home or in their classrooms. It is not possible for our school to buy the newly published books because of its limited financial situation. That´s why most of the books are provided through donation.

Yayın: 08.08.2023 - Güncelleme: 08.08.2023 12:37 - Görüntülenme: 36